Skip to content

Credit management inspiratie

Bij TKB zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in credit management. Die kennis delen we graag met u in onze credit management blogs. Zo kan u met handige tips en tricks aan de slag om uw credit management activiteiten naar een hoger niveau te brengen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Inspiratie
TKB

Mijn klant betaalt de factuur niet! Wat te doen…

Het product of de dienst is geleverd en je mag gaan factureren. Helaas komt het voor dat de betalingstermijn op een factuur niet wordt gehaald en betaling uitblijft. Wat zijn je opties bij het uitblijven van betaling van een factuur? In 5 stappen laten wij zien wat je kan doen om een factuur betaald te krijgen, met als doel om het geld voor de laatste stap op je rekening te hebben.

Lees verder »
Risicomanagement
Inspiratie
TKB

Hoe bereken je jouw DSO?

We hebben het er al vaak over gehad; DSO (Days Sales Outstanding), ook wel de dagen tussen het moment dat je jouw dienst of product verkoopt en het moment dat het geld hiervoor op jouw rekening staat. Belangrijke informatie, niet alleen voor de financiële afdeling. In deze nieuwe blog laten we zien hoe je deze DSO ratio berekend en wat je met deze informatie uiteindelijk kan doen.

Lees verder »
Debiteurenbeheer software
Inspiratie
TKB

Laat uw bedrijf groeien: 3 tips die uw DSO verbeteren

De DSO-ratio, of Days Sales Outstanding-ratio, geeft inzicht in hoe lang een factuur gemiddeld openstaat voordat deze betaald wordt. Facturen die (te) lang openstaan kunnen impact hebben op de groei en continuïteit van uw bedrijf, omdat het van invloed kan zijn op de cashflow van uw bedrijf. In deze blog delen we tips die uw DSO verbeteren om uw bedrijf te laten groeien.

Lees verder »
Debiteurenbeheer
Inspiratie
TKB

Debiteurenbeheer en incasso na de coronacrisis

Het lijkt erop dat we langzaam uit de crisis komen, de ziekenhuisopnames lopen weer terug en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Steeds meer branches kregen meer ruimte om te heropenen en ondernemen, maar ook zijn sommige overheidssteunpakketten als de TVL worden reeds weer stopgezet. Welke invloed zal dit hebben op je debiteurenbeheer? In deze blog geven wij je een aantal tips.

Lees verder »
Debiteurenbeheer
Inspiratie
TKB

Hoe segmentatie in debiteurenbeheer helpt om jouw bedrijf te laten groeien

Het gebruiken van data krijgt een steeds belangrijkere rol binnen debiteurenbeheer. Data stelt je in staat om gericht te handelen op basis van feiten, in plaats van via een algemene werkwijze waar geen persoonlijke aanpak in verwerkt kan worden. Door debiteuren te segmenteren op basis van data kun je jouw bedrijf namelijk laten groeien. We leggen je in deze blog uit hoe en waarom.

Lees verder »
Man belt tone of voice
Inspiratie
TKB

Tips voor de financial: verbeter jouw liquiditeit

Liquiditeit, de mate waarin een bedrijf aan zijn betalingsverplichtingen; als schulden, salarissen, belasting of openstaande rekeningen, op korte termijn (een jaar) kan voldoen. In deze blog bieden we je een aantal tip hoe je jouw liquiditeit eenvoudig kan verbeteren.

Lees verder »
TKB oplossingen
Inspiratie
TKB

Cashmanagement – oplossingen voor een constante cashflow

Een constante cashflow is belangrijk voor iedere organisatie. Immers, met een constante cashflow kunnen organisaties realistische korte en lange termijn groeiplannen maken. De cashflow is uiteraard één onderdeel van het cashmanagement van een organisatie, maar wel een belangrijke. Daarom zetten wij in deze blog oplossingen voor een constante cashflow op een rij.

Lees verder »

Meld u aan voor ONZE TKB COMMUNITY

Wij delen graag onze kennis en inspiratie. Schrijf u gratis in voor onze maandelijkse TKB community en ontvang maandelijks een flinke dosis incasso en creditmanagement inspiratie.

Meer inspiratie

Heeft u vragen over onze diensten of bent u benieuwd naar een samenwerking met TKB? Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar 088-99 55 111

Waarmee kunnen we u helpen?

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.