Skip to content

Het belang van het incassobureau in 2021

Waarom het incassobureau nog belangrijker wordt dan voorheen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het jaar 2020 is afgesloten. Een jaar vol onverwachte wendingen en onzekerheden. Na grofweg 9 maanden corona-crisis zijn we begonnen aan een verse start van het nieuwe jaar. Menig bedrijf zal inzetten op meer stabiliteit, zekerheid en continuïteit om met minder ongeregeldheden de toekomst tegemoet te gaan. In deze blog lees je waarom het incassobureau hierin uitkomst kan bieden en welke veranderingen het incassobureau zal doormaken in 2021 die debiteurenbeheer nog efficiënter maken. 

De ontwikkelingen binnen het incassobureau in 2021

In 2021 zullen er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden binnen het incassobureau zoals we in deze blog hebben beschreven. Deze ontwikkelingen zullen bijdragen aan een efficiënt debiteurenbeheer van bedrijven. Verbeterde credit management software zal een belangrijke rol spelen in 2021 om de financiële positie van je organisatie zo gezond mogelijk te houden en financiële schade te beperken. De ontwikkelingen in het kort op een rij:

  • Incassobureaus ontwikkelen credit management software verder door: in 2021 zullen meer credit management werkzaamheden geautomatiseerd worden in credit management software om kosten en energie binnen je bedrijf te besparen.
  • Data Driven Credit Management: credit management software zal zich zo ontwikkelen dat het systeem voorspelt welke vervolgactie het beste zal zijn om de beste resultaten te behalen, gebaseerd op data.
  • Voorkomen door voorspellen: credit management software zal middels artificial intelligence en machine learning kunnen aangeven met welke debiteuren je een groter risico loopt. In de beste gevallen zullen problemen met debiteuren hierdoor voorkomen kunnen worden.
  • Betalings innovatie: om zoveel mogelijk drempels weg te nemen bij consumenten is het belangrijk om te blijven innoveren met betrekking tot betalingsmogelijkheden. Zo zien we ontwikkelingen op het gebied van one-click payments en wordt er gesproken over biometrische mobiele portefeuilles.

Het incassobureau anno 2021 zal meegaan in deze trends en ontwikkelingen om organisaties verder te ondersteunen in het optimaliseren van debiteurenbeheer. Zo zal ook de credit management software van TKB, TRUST IT, verdere ontwikkelingen ondergaan waarvan we gedurende het jaar zullen delen welke nieuwe of verbeterde features uitgerold worden.

Waarom het incassobureau juist in 2021 belangrijk is

Waar je in een crisis zou verwachten dat consumenten voorzichtig met hun geld omgaan en zuiniger gaan leven, blijkt dat in de corona-crisis meer leningen aangevraagd zijn dan in dezelfde periode van het vorige jaar. De stijging is zelfs significant, namelijk 20%. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Krediet Collectief. Ook zijn de bedragen van leningen doorgaans hoger geworden, doordat consumenten grotere uitgaven wilden doen zoals het verbouwen van een woning of het aanschaffen van een auto.

Wat betekent deze stijging in leningen en waarom kun je dit linken aan het inschakelen van een incassobureau? De voorspelling is dat de grootste klap van de corona-crisis nog moet komen met betrekking tot faillissementen in het bedrijfsleven. Direct hieraan gerelateerd is dat de nodige werknemers hun baan zullen verliezen, waaronder de lenende consument. Hoewel we in 2020 hebben geleerd dat we de toekomst niet kunnen voorspellen, ligt het in de lijn der verwachting dat deze ontwikkeling zal leiden tot betalingsachterstanden en -problemen bij consumenten.

Ook organisaties zullen hierdoor te maken krijgen met grotere aantallen consumenten die betalingsachterstanden en -problemen hebben. Een direct gevolg kan zijn dat de organisatie zelf hierdoor in financieel zwaar weer terecht kan komen.

Een belangrijk gegeven van elke organisatie, zoals hierboven al genoemd, is om de financiële positie zo gezond mogelijk te houden. Om dit te realiseren is het belangrijk om voorbereid te zijn op de voorspelde ontwikkelingen en het debiteurenbeheer op orde te hebben. Om openstaande facturen zo snel mogelijk opgelost te krijgen kan het raadzaam zijn om tijdig een incassobureau in te schakelen.

Waarom de hulp inschakelen van een incassobureau?

Ervaren specialisten van een incassobureau worden ingezet om op doel- en resultaatgerichte wijze met debiteuren te communiceren. De juiste benadering helpt bij het zo spoedig mogelijk oplossen van openstaande facturen. Het sneller voldaan krijgen van betalingen helpt bij het wegwerken van achterstanden en draagt bij aan een hoger werkkapitaal en betere algehele financiële gezondheid van de organisatie.

Hoe beïnvloedt het inzetten van een incassobureau de klanttevredenheid?

Indirect draagt een incassobureau bij aan een verbeterde klanttevredenheid. Op het moment dat wij dossiers overdragen aan het TKB, dan zorgen zij ervoor dat de klant ook klant blijft bij ons. Indien we hadden gekozen voor een agressief incassobureau wat niet aansluit bij onze manier van communiceren, had het kunnen voorkomen dat wij meer klanten hadden verloren na het overdragen van dossiers aan het incassobureau. De manier hoe een incassobureau het proces met onze klant inregelt speelt ook mee bij de gehele klanttevredenheid van Remondis.

Klaar voor 2021?

Zoals gezegd kunnen we de toekomst niet voorspellen, maar de verwachting is dat we nog de nodige betalingsproblemen bij zowel bedrijven als consumenten zullen tegenkomen in 2021. Het incassobureau zal in 2021 niet alleen helpen bij het wegwerken van bestaande betalingsachterstanden, maar kan bovendien bijdragen aan een efficiënt debiteurenbeheer om goed voorbereid de toekomst in te gaan.

Heb je hulp nodig bij het oplossen van openstaande facturen of wil je meer inzicht in je debiteurenbeheer? Vraag een (digitaal) adviesgesprek aan of bel ons op 088-9955180. We helpen je graag verder!

TKB magazine

MEER CASES EN KLANTERVARINGEN TERUGLEZEN?

Download ons 30 jaar jubileum magazine

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.