Skip to content

De toegevoegde waarde van credit management software

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een goede credit management software biedt ondersteuning aan een organisatie op verschillende vlakken. Het is zelfs een randvoorwaarde om debiteurenbeheer goed uit te kunnen voeren. Niet alleen geeft een goede credit management software inzicht in zaken die helpen bij het stroomlijnen en optimaliseren van het debiteurenbeheer en interne processen, maar het ondersteunt ook bij het maken van managementbeslissingen. In deze blog leggen we de toegevoegde waarde van credit management software uit en waarom het onmisbaar is voor het uitvoeren van een optimaal debiteurenbeheer.

Operationele voordelen

Een goede credit management software biedt verschillende operationele voordelen. Onderstaande voordelen bieden allen verlichting en ondersteuning aan het uitvoerende personeel en management. De belangrijkste operationele voordelen op een rij:

  • Integrale koppelingen: wanneer een organisatie nog geen gebruik maakt van een credit management software, is de kans groot dat er nog gewerkt wordt met overzichten in Excel, to-do-lijsten in tekstbestanden en dat mail wordt verstuurd via Outlook. Wil je notities maken bij een klant? Dan wordt dit gekopieerd en geplakt in weer een ander CRM. Niet alleen is dit een tijdrovende manier van werken, het is ook foutgevoelig en geeft geen helder overzicht van de stand van zaken. Een credit management software biedt een oplossing binnen één systeem doordat alles binnen de software ingelezen kan worden. Met andere woorden: effectiever en efficiënter te werk gaan.
  • Automatische workflows: Het fijne van een credit management software is dat het inzicht biedt in de stand van zaken. Het toont precies welke facturen nog moeten worden voldaan en welke acties voor welke klant ondernomen moeten worden. Doordat deze acties en workflows automatisch gegenereerd worden door de software kan kostbare tijd bespaard worden, omdat er geen handmatige planning en research bij komt kijken.
  • Inzicht: Zoals hierboven al genoemd biedt een credit management software inzicht in de stand van zaken. Rapportages kunnen binnen een handomdraai opgevraagd en uitgedraaid worden, en binnen een oogopslag zijn betalingsregelingen en openstaande posten te zien.

Waarborgen van de eigen liquiditeit

De juiste credit management software structureert en optimaliseert de gehele quote-to-cash-cycle. Dit leidt tot meetbare financiële voordelen voor een organisatie, doordat het de risico’s om niet (meer) aan de eigen betalingsverplichtingen te kunnen voldoen vermindert.

De toegevoegde waarde van een credit management software zit hem in de ondersteuning bij consequent en gericht kunnen handelen. Een van de operationele voordelen is het aanmaken van automatische workflows door de software. Doordat er altijd inzichtelijk is welke handeling verricht moet worden kan het aantal openstaande facturen sneller worden verlaagd, wat de DSO verbeterd. Wanneer facturen eerder worden voldaan heeft dat een positief effect op de eigen cashflow, wat een voorwaarde is om de liquiditeit van de eigen organisatie te kunnen waarborgen.

Credit management software helpt bij managementbeslissingen

Zoals genoemd kan de juiste credit management software het management ondersteunen bij het maken van beslissingen. De software geeft inzicht in debiteurenprocessen en geeft daarmee inzicht in waar ruimte is voor het verbeteren en optimaliseren van interne processen. Overzichtelijke rapportages zijn binnen een handomdraai gemaakt, waardoor het in een oogopslag duidelijk is of KPI’s wel of niet behaald worden.

Lees ook: “credit management software voor optimale interne processen”

Credit management software TRUST IT

Bovenstaande punten geven weer waarom een goede credit management software van toegevoegde waarde is. TKB heeft TRUST IT ontwikkeld voor een maximaal ontwikkeld debiteurenbeheer. De software zorgt ervoor dat je alle data op elk moment inzichtelijk hebt, om zo een compleet beeld te krijgen van de liquiditeit van je organisatie.

Aan de slag met credit management software!

Benieuwd naar de mogelijkheden van credit management software? Vraag een demo aan voor de debiteurenbeheer software TRUST IT of neem contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-9955180.

Hoe kunt u uw debiteuren slimmer en efficiënter op te volgen

Download onze whitepaper:

Hoe kunt u uw debiteuren slimmer en efficiënter op te volgen

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Incasso dossier indienen? Lees hier wat u kan doen