Skip to content

Credit management software voor optimale interne processen

Goede credit management software helpt je bij het op orde krijgen van je credit management processen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Goede credit management software helpt je bij het op orde krijgen van je credit management processen. Het optimaliseren van credit management processen kan je veel tijd, geld en energie besparen. In deze blog delen we de belangrijkste voordelen van het gebruiken van credit management software en geven we inzicht in de unieke features van TRUST IT.

De toegevoegde waarde van credit management software

Inzicht krijgen in credit management processen kan veel tijd, geld en energie besparen. Wanneer je de credit management processen van een organisatie op een rij zet, kom je erachter dat het een zeer complex geheel kan zijn. Van het moment dat een klant een service of dienst accepteert tot het moment van betaling van de factuur, zijn nog veel tussenstappen te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de identificatie van de klant en het beoordelen van de kredietwaardigheid. Goede credit management software kan je hierbij helpen.

De voordelen

Het inzichtelijk krijgen en verbeteren van je credit management processen kan helpen bij het optimaliseren van interne processen. De complexiteit van het geheel geeft eigenlijk al aan dat handmatig beleid voeren in programma’s als Excel niet afdoende is om processen te optimaliseren. Bovendien, wanneer er significante aantallen aan openstaande facturen zijn, is het misschien niet eens meer haalbaar om handmatig credit management processen uit te voeren. De juiste credit management software neemt veel werk en zorgen uit handen. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Inzicht: De juiste software geeft inzicht in rapportages, openstaande posten en betalingsregelingen. Zonder inzicht in credit management processen, is er ook geen inzicht in waar ruimte voor verbetering is.
  • Overzicht: Via een overzichtelijk dashboard heb je overzicht in alle resultaten en statistieken omtrent debiteurenbeheer. Je kunt precies zien welke facturen nog openstaan, welke acties er zijn ondernomen en welke nog ondernomen moeten worden.
  • Workflows: Workflows worden automatisch gecreëerd en weergegeven. Actielijsten komen automatisch naar boven, wat een hoop werk en tijd scheelt in research en planning.
  • Kwaliteit en continuïteit: Met de juiste software garandeer je jezelf van kwaliteit en continuïteit van het debiteurenbeleid. Een eenduidige aanpak en kwaliteit leveren van altijd hetzelfde niveau zorgt ervoor dat er op een constant level gepresteerd kan worden.
  • Efficiëntie: Doordat actielijsten automatisch gegenereerd worden, kan er meer werk gedaan worden door minder mensen. Ga maar na: alle research over resultaten en statistieken hoeven niet meer handmatig opgezocht en geanalyseerd te worden.

Unieke features van credit management software TRUST IT

Waar credit management software aan moet voldoen is afhankelijk van de specifieke wensen van een organisatie. Het komt er dan ook op neer dat er maatwerk geleverd moet kunnen worden door een leverancier. De credit management software van TKB, TRUST IT, kan aangepast worden aan specifieke wensen van de organisatie. Bovendien heeft TRUST IT unieke features die helpen bij het creëren van nog slimmere werkprocessen.

Zo heeft de software zelfbeoordeling als unieke feature. Zelfbeoordeling is een risico inschatting op basis van je eigen ervaringen met je eigen klanten. Dit houdt in dat je zelf de kredietwaardigheid van een debiteur beoordeelt en daardoor minder afhankelijk bent van een kredietverzekeraar.

Binnen TRUST IT kun je niet alleen disputen kwijt, maar op de achtergrond is er sprake van een matrix. Zo wordt er bij de functie dispuut escalatie een escalatie procedure in gang gezet als dat nodig is en kunnen disputen continu automatisch gemonitord worden, waardoor deze sneller kunnen worden opgelost.

Met de functie meldingsplicht zorgt TRUST IT ervoor dat je bijtijds een melding krijgt voordat je een slecht betalende klant moet melden bij een kredietverzekeraar. Binnen deze tijd heb je nog ruimte om het dispuut op te lossen. Ook de klant wil natuurlijk niet te boek staan als slecht betalende klant bij de verzekeraar.

One-stop-shop credit management

De juiste software kan je dus helpen bij het structureren van je credit management processen. Bij TKB geven we je graag advies over hoe credit management processen geoptimaliseerd kunnen worden, en hoe credit management software van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie.

Heb je buiten het gebruiken van een software nog meer ondersteuning nodig? Het is natuurlijk ook mogelijk om extra hulp in te schakelen op de werkvloer of credit management volledig uit handen te geven. TKB is een one-stop-shop credit management leverancier en kan maatwerk leveren in elke credit management dienst.

Benieuwd naar wat TRUST IT voor jou kan betekenen of wil je meer weten over de diensten van TKB? Vraag dan een demo aan of neem contact op via telefoonnummer 088-9955180.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd hoe TRUST IT kan bijdragen aan jouw debiteurenbeheer? Vraag een (digitaal) adviesgesprek aan of bel ons op 088-9955180. We helpen je graag verder!

TKB magazine

MEER CASES EN KLANTERVARINGEN TERUGLEZEN?

Download ons 30 jaar jubileum magazine

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Incasso dossier indienen? Lees hier wat u kan doen