Skip to content

Credit management software gebruiken voor de groei van jouw financiële afdeling

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De rol van de financiële afdeling wordt steeds groter en is belangrijker dan ooit nu de economie weer voorzichtig aantrekt. Creditmanagers zijn verantwoordelijk voor de financiële groeidoelstellingen en moeten hierbij dan ook rekening houden met uitdagingen, zorgen voor de juiste middelen en het vinden en begeleiden van geschikt personeel. Dit laatste is ook in het credit management een lastige opgave, waardoor het juist nu het moment is om de juiste credit management software te gebruiken om groei te realiseren op jouw financiële afdeling. In deze blog vertellen we je op welke terreinen deze groei realiseerbaar is.

Credit management software

Credit management is het beleid dat een organisatie voert ten aanzien van haar klanten, met als uiteindelijke doel dat uitgaande vorderingen tijdig worden voldaan om werkkapitaal te optimaliseren. Credit management software helpt een organisatie om dit proces te digitaliseren en het proces van order-to-cash te automatiseren zodat je overzicht hebt van deze volledige flow. Je weet precies waar een debiteur zich bevindt in dit proces, krijgt op factuurniveau inzicht in de gemaakte betalingsafspraken en door automatische opvolging van taken houd je grip op het debiteurenbeheer en levert credit management software als TRUST IT veel tijdwinst op.

Groei binnen de financiële afdeling

Credit management software zal je financiële afdeling efficiënter, effectiever en consequenter maken, wat zal resulteren in een betere financiële positie van de onderneming, vergroten van je klanttevredenheid en het zal bijdragen aan een lagere werkdruk.

Verbeteren van de financiële positie

We hebben er in voorgaande blogs al over geschreven, maar het verlagen van de tijd dat een factuur openstaat, geeft een organisatie een betere financiële positie. Het aantal dagen dat een factuur openstaat (DSO) is met de juiste credit management software tot wel 20% te verlagen.

Lees ook: “De toegevoegde waarde van credit management software”

Vergroten klanttevredenheid

Door de klantdata in je credit management software op de juiste wijze te lezen en te gebruiken, zal je de klanttevredenheid versterken. Het is mogelijk om verbanden te leggen en voorspellingen te doen op basis van deze data die zowel jouw bedrijf als je opdrachtgever vernieuwde inzichten geven, bijvoorbeeld over toekomstige cashflow of benchmarking.

Verlagen van de werkdruk

Met de juiste credit management software worden veel standaardhandelingen, als het verzenden van aanvullende informatie over een vordering of een herinnering, geautomatiseerd. Dit resulteert uiteraard in tijdwinst voor de creditmanager. Wanneer de creditmanager beschikt over overzichtelijke en getailleerde data tot op factuurniveau, zal dit de effectiviteit tijdens een contactmoment met een debiteur vergroten. Meer tijd en effectiever werken zal helpen aan het verlagen van de werkdruk op de debiteurenafdeling.

TRUST IT – De meest complete credit management software

Of TRUST It ook iets voor jouw organisatie is? Vraag een demo aan of neem contact op via 088-9955180 voor een vrijblijvende kennismaking. Wij helpen je graag mee aan de groei van jouw financiële afdeling.

Hoe kunt u uw debiteuren slimmer en efficiënter op te volgen

Download onze whitepaper:

Hoe kunt u uw debiteuren slimmer en efficiënter op te volgen

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.