Skip to content

Hoe onze creditmanagementsoftware Inretail en Modint in tijden van corona heeft geholpen

Door één druk op de knop kon het debiteurenproces anders ingeregeld worden en kon er accuraat gereageerd worden op de crisis
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Werken met een maatschappelijke waarde: opkomen voor de belangen van ondernemers in de non-food retail. Brancheorganisaties INretail en Modint ontwerpen een route naar de toekomst en bieden hun leden meer dan traditionele lobby en individuele dienstverlening. Waarde wordt toegevoegd door direct concrete hulp te bieden aan ondernemers, om hen te helpen hun doelen te bereiken. Maar een belangrijke voorwaarde om ondernemers van dienst te kunnen zijn, is dat de eigen interne processen optimaal verlopen. In deze case vertellen Financial Controllers Rik en Chantal hoe de credit management software TRUST IT heeft gezorgd dat zij konden blijven opereren ten tijde van de coronacrisis.

Procesoptimalisatie met credit management software

In de tijd dat Rik en Chantal als Financial Controllers aan de slag gingen bij INretail en Modint, werd er nog geen gebruik gemaakt van een credit management software. De focus lag op het zo goed mogelijk bedienen van hun leden, waar de organisaties dan ook succes mee boekten. Het succes van hun leden staat echter in nauw contact met een soepel verloop van interne processen. Rik en Chantal wisten dat hier nog winst behaald kon worden, met name in de richting van het debiteurenbeheer. Tot 5 jaar geleden werd er nog gewerkt met een standaard boekhoudprogramma. Om de interne processen efficiënter in te richten werd er gezocht naar een oplossing om het credit management naar een hoger plan te tillen. Om deze reden begon de zoektocht binnen INretail naar een credit management software, waarbij de keuze uiteindelijk viel op TRUST IT.  Doordat ruim 3,5 jaar geleden de samenwerking met Modint werd aangegaan, werd het gebruik van TRUST IT ook voor deze partij een feit.

Van start met TRUST IT

Een verandering in het debiteurenbeheer zorgde voor onzekerheid, bijvoorbeeld of er kon worden vertrouwd of het systeem de acties zou herkennen die gedaan moesten worden. Om deze onzekerheid te minimaliseren is er intensief samengewerkt: de contactpersonen binnen TKB waren te allen tijde beschikbaar om Modint en INretail te voorzien van maatwerk. Er werden sessies ingepland op het kantoor van TKB om hen stap voor stap te begeleiden, ook werden er ervaringen gedeeld met klanten die al gebruik maakten van TRUST IT. “In het begin ben ik iedere actie blijven controleren om na te gaan of TRUST IT voldeed aan hetgeen TKB had beloofd, maar ik merkte al snel dat ik op de software kon vertrouwen. Vertrouwen in een geautomatiseerd proces die wij hebben kunnen inregelen op een manier die past bij onze leden – de ondernemers”, zegt Rik hierover. TRUST IT heeft gezorgd dat er voor INretail en Modint meer structuur in het credit management kwam en zij met één druk op de knop alle inzichten, overzichten en rapportages konden inzien.

Ontzorgen tijdens de crisis

In maart 2020 stond de wereld op zijn kop door het Covid-19 virus. De maatregelen die door de overheid werden gesteld waren snel werkelijkheid. Bij veel ondernemers  brak er paniek uit. Wat betekent dit voor mijn onderneming? Van welk noodpakket kan ik gebruikmaken? Waarom is de TOGS regeling niet van toepassing op retailers? Allerlei vragen waar INretail en Modint zich hard voor hebben gemaakt met als doel de ondernemer te ontzorgen en als collectief op te treden.

Debiteurenbeheer op detailniveau

In tijden van crisis is het voor INretail en Modint des te belangrijker dat zij er voor de ondernemers zijn. Het laatste wat zij willen is  de ondernemers onder druk zetten met facturen. Er moest daarom snel geschakeld worden. Binnen TRUST IT werden direct aanpassingen gedaan om de financiële druk op leden te verlichten: de betalingstermijn van INretail en Modint werd per direct verlengd van 30 naar 60 dagen, de facturatie werd in een mindere frequentie toegepast, er werd soepeler omgegaan met betalingsregelingen en er zijn zelfs een periode geen betalingsherinneringen verstuurd. “Wij hebben meer dan 5000 leden. Indien wij nog geen gebruik hadden gemaakt van een credit management software zoals TRUST IT, hadden wij deze aanpassingen nooit op detailniveau kunnen doen. Wij waren het overzicht kwijt geraakt en er zouden fouten zijn gemaakt”, zegt Chantal.

Lees ook: ‘Volledige ontzorging en mooie resultaten in turbelente tijden’

Snel schakelen

Stel dat u wilt overstappen naar een credit management software of een ERP systeem en besluit om voor een Cloud-based systeem te gaan zoals TRUST IT of Uniconta. Bij de inventarisatie blijkt dat uw nieuwe systeem botst met de huidige specifiek gemaakte integraties en maatwerk, en de angst begint te ontstaan dat het een hoop meer tijd en geld gaat kosten dan u heeft gebudgetteerd. Met de gedeelde visie ‘de oplossing van vandaag is niet per definitie de oplossing van morgen’, zorgen de specialisten van TRUST IT en Uniconta ervoor dat de integratie plaats kan vinden.

Deze gedeelde visie heeft er ook voor gezorgd dat TRUST IT en Uniconta de handen ineen hebben geslagen. Door middel van een open database structuur en via een open API – Application Programming Interface – is er in de Cloud een koppeling gebouwd tussen de credit management software TRUST IT en het ERP systeem van Uniconta. Omdat er al sprake is van een integratie komt u niet voor verrassingen te staan en zorgt u ervoor dat u niet onnodig tijd en geld spendeert.

Wilt u meer weten?

Door één druk op de knop konden de processen anders ingeregeld worden en kon er accuraat gereageerd worden op de crisis. Met TRUST IT kon de financiële druk op leden verlicht worden en konden INretail en Modint blijven doen waar ze succesvol in zijn: er zijn voor de ondernemers.Ben je benieuwd naar wat TRUST IT voor jou kan betekenen? Wil je sparren over de mogelijkheden? Vraag een (digitaal) adviesgesprek aan of bel ons op 088-9955180. We helpen je graag verder!
TKB magazine

MEER CASES EN KLANTERVARINGEN TERUGLEZEN?

Download ons 30 jaar jubileum magazine

Incasso dossier indienen? Lees hier wat u kan doen