Skip to content

Debiteurenbeheer software: 3 redenen waarom het onmisbaar is

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het gebruiken van een goede debiteurenbeheer software is een randvoorwaarde om goed debiteurenbeheer te kunnen uitvoeren. Niet alleen geeft het inzicht in debiteuren en werkzaamheden, maar het kan ook een ondersteuning zijn in het maken van managementbeslissingen. In deze blog delen we 3 redenen waarom debiteurenbeheer software onmisbaar is.

Een goede debiteurenbeheer software kan op verschillende vlakken ondersteuning bieden binnen een organisatie. Voor zowel het management als de medewerkers biedt de software verschillende inzichten die helpen bij het stroomlijnen en optimaliseren van het debiteurenbeheer en interne processen. De volgende 3 belangrijke redenen waarom je debiteurenbeheer software zou moeten gebruiken zetten we voor je op een rij:

  • Inzicht in debiteuren
  • Optimaliseren interne processen
  • Waarborgen van de eigen liquiditeit

Inzicht in debiteuren

Een belangrijk voordeel van debiteurenbeheer software is het gedetailleerde inzicht dat je verkrijgt in je debiteuren. Waar een software aan moet voldoen is afhankelijk van de wensen van een organisatie, waardoor er met maatwerk bepaald kan worden welke features van belang zijn om de belangrijkste inzichten te genereren.

TRUST IT, de debiteurenbeheer software van TKB, heeft bijvoorbeeld als unieke feature zelfbeoordeling. Dit is een risico inschatting die wordt bepaald op basis van voorgaande ervaringen met de eigen klanten. Hiermee kun je zelf de kredietwaardigheid van een debiteur beoordelen en ben je daardoor minder afhankelijk van een kredietverzekeraar.

Ook wordt er op de achtergrond van de software een matrix gedraaid. Bij de functie dispuut escalatie wordt er zodoende een escalatie procedure in gang gezet wanneer de software herkent dat het nodig is. Zo worden disputen continu automatisch gemonitord en worden ze sneller opgelost.

Ook de meldingsplicht functie geeft inzicht in debiteuren. Met deze functie wordt bijtijds een melding gegeven wanneer je een slecht betalende klant moet melden bij een kredietverzekeraar. Het helpt om tot die tijd de ruimte te hebben om het dispuut op te lossen.

Lees ook: “Uw debiteuren slimmer en efficiënter opvolgen door het gebruik van debiteurenbeheer software”

Optimaliseren interne processen

Debiteurenbeheer software helpt werknemers in het gestructureerd en efficiënt uitvoeren van debiteurenbeheer. Zo is het op elk moment inzichtelijk welke facturen nog openstaan, welke acties zijn ondernomen en welke nog ondernomen moeten worden. Doordat workflows automatisch gecreëerd worden, wordt een hoop tijd in research en planning vanuit werknemers uit handen genomen. Resultaten en statistieken hoeven namelijk niet meer handmatig opgezocht en geanalyseerd te worden.

Ook voor het management kan debiteurenbeheer software ondersteuning bieden in het maken van beslissingen. Doordat de software inzicht geeft in credit management processen, helpt het bij het analyseren waar nog ruimte is voor verbetering om het proces beter te stroomlijnen en optimaliseren. Met overzichtelijke rapportages kan de voortgang bijgehouden worden en heb je als management inzichtelijk of KPI’s al dan niet gehaald worden.

Waarborgen eigen liquiditeit

Wanneer facturen niet worden betaald of het debiteurenbeheer inadequaat wordt uitgevoerd, loopt de eigen organisatie een groter risico om niet meer aan de eigen betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Een debiteurenbeheer software structureert en optimaliseert de gehele quote-to-cash-cycle wat tot meetbare financiële voordelen kan leiden.

Doordat automatische workflows helpen bij het consequent en gericht handelen kunnen er verbeteringen doorgevoerd worden in het betalingsgedrag van klanten. Zo helpen de workflows bij het verbeteren van de DSO, doordat het gemiddeld aantal dagen dat een factuur openstaat wordt verlaagd. Facturen die sneller en bijtijds betaald worden hebben een positief effect op de eigen cashflow, wat noodzakelijk is voor het waarborgen van de eigen liquiditeit.

Aan de slag met debiteurenbeheer software!

Benieuwd naar de mogelijkheden van debiteurenbeheer software? Vraag een demo aan voor de debiteurenbeheer software TRUST IT of neem contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-9955180.

TKB magazine

MEER CASES EN KLANTERVARINGEN TERUGLEZEN?

Download ons 30 jaar jubileum magazine

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.