Skip to content

Credit management inspiratie

Bij TKB zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in credit management. Die kennis delen we graag met u in onze credit management blogs. Zo kan u met handige tips en tricks aan de slag om uw credit management activiteiten naar een hoger niveau te brengen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Wetswijziging
Legal
TKB

De tarieven voor ambtshandelingen zijn per 1 juli 2021 fors verhoogd

Ambtshandelingen, ofwel de werkzaamheden van de deurwaarder die als openbaar ambtenaar als enige mag verrichten, zijn fors verhoogd. De kosten voor de ambtshandelingen, hierbij kan je denken aan o.a. het uitbrengen van dagvaardingen zijn bij wet vastgesteld. De reden van deze forse verhoging lees je deze nieuwe inspiratie blog.

Lees verder »
Inspiratie
TKB

De toekomst van het debiteurenbeheer

Het zijn drukke tijden op veel financiële afdelingen als gevolg van de crisis en de nasleep ervan. De betalingstermijnen (DSO) lopen op en veel bedrijven hebben hun cashflow (nog) niet goed op orde. Hoe krijg je dat overzicht in je debiteurenbeheer en hoe ziet de toekomst van het debiteurenbeheer eruit? We leggen het je uit in deze blog.

Lees verder »
Credit management software
Credit management
TKB

De toegevoegde waarde van credit management software

Een goede credit management software biedt ondersteuning aan een organisatie op verschillende vlakken. Niet alleen geeft een goede credit management software inzicht in zaken die helpen bij het stroomlijnen en optimaliseren van processen, maar het ondersteunt ook bij het maken van managementbeslissingen.

Lees verder »
De veranderingen binnen de wereld van het incassobureau
Inspiratie
TKB

De veranderingen binnen de wereld van het incassobureau

Het incassobureau van 2021: niet meer de onpersoonlijke, of soms zelfs intimiderende, partij die voor haar opdrachtgevers achter te lang openstaande facturen aangaat. In deze blog bespreken we de drie belangrijkste veranderingen binnen de wereld van het incassobureau: wetgeving, sociale incasso en digitalisering.

Lees verder »
Debiteurenbeheer software
Inspiratie
TKB

Waarom inzicht in cashmanagement cruciaal is

Cashmanagement is een proces waar de cashflow van een organisatie wordt gemanaged. Het doel van cashmanagement is inzicht krijgen in de liquiditeit van een organisatie om te kunnen beoordelen of je investeringen kunt doen, rente kunt optimaliseren en inactieve saldi kunt vermijden.

Lees verder »
Debiteurenbeheer
Credit management
TKB

Debiteurenbeheer: de voor- en nadelen van vroeger en nu

Een effectief en efficiënt debiteurenbeheer is noodzakelijk om de liquiditeit van je organisatie gezond te houden. Hoe langer facturen niet voldaan worden, hoe minder geld er beschikbaar is voor de organisatie om aan de eigen financiële verplichtingen te voldoen.

Lees verder »
Debiteurenbeheer
Inspiratie
TKB

Effectief debiteurenbeheer: de goedkoopste weg naar werkkapitaal en cashflow

Facturen die te lang openstaan (DSO) hebben impact op de continuïteit en groei van jouw bedrijf, omdat het belangrijk is dat er voldoende cash aanwezig is om investeringen te kunnen doen. Daarom is het van belang dat je het debiteurenbeheer effectief inricht. Een goed ingericht debiteurenbeheer is de goedkoopste weg naar werkkapitaal en een goede cashflow. In deze blog delen we 5 tips die jou kunnen helpen om het debiteurenbeheer efficiënter, effectiever en gestructureerder te maken.

Lees verder »
Risicomanagement
Inspiratie
TKB

Afbreukrisico verminderen met efficiënt risicomanagement

Als CFO ben u eindverantwoordelijk voor de afdeling finance binnen uw organisatie. Toch hoeft u niet een continue angst te voelen dat het fout gaat. Afbreukrisico kan worden verminderd wanneer u in controle bent en grip heeft op uw risicomanagement. Hoe vermindert u als CFO het afbreukrisico en blijft u in controle? In de blog delen wij 4 stappen die u op weg helpen.

Lees verder »

Meld u aan voor ONZE TKB COMMUNITY

Wij delen graag onze kennis en inspiratie. Schrijf u gratis in voor onze maandelijkse TKB community en ontvang maandelijks een flinke dosis incasso en creditmanagement inspiratie.

Meer inspiratie

Heeft u vragen over onze diensten of bent u benieuwd naar een samenwerking met TKB? Laat uw gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar 088-99 55 111

Waarmee kunnen we u helpen?

Ontdek het met de gratis demo

Zien is geloven. Daarom kunt u TRUST IT gratis en vrijblijvend ontdekken en ervaren. In een online call laten we u zien hoe onze applicatie werkt en geven we u een demo. Nieuwsgierig? Vraag ‘m aan door uw gegevens in te vullen en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.