Skip to content

KINGPOLIS

Efficiënt debiteurenbeheer

“Vertrouwen is de essentie bij
alle vormen van samenwerking”

Credit Management
Specialist TKB

Kingpolis biedt een groot aanbod van verzekeringen voor nieuwe en gebruikte fietsen aan. Denk hierbij aan de e-bike, bakfiets, racefiets, mountainbike en de ‘gewone’ fiets. Ze streven naar betrouwbaarheid, zekerheid en transparantie. Kingpolis heeft hun logo daarom ook zorgvuldig gekozen, de Kingfisher. Dit is een ijsvogel die de uitgangspunten van de organisatie kenmerkt.

‘Wij zijn begonnen op een zolderkamer en werken daar nu ook nog, ondanks we enorm groeien’, vertelt Jelle de Haan – Business Controller bij Kingpolis. De organisatie staat garant voor het ontzorgen van consumenten door hun waardevolle product, de fiets, te verzekeren tegen diefstal en beschadigingen.

Beste fiets verzekeraar

Kingpolis is in 2007 vanuit Nationale Fietsprojecten ontstaan en houdt zich enkel bezig met het verzekeren van elke soort fiets. Vorig jaar is Kingpolis onderdeel geworden van de Alpina Group en de fietsverzekering van Kingpolis is in 2022 voor de zesde keer op rij als beste uit de test gekomen. ‘De organisatie is de afgelopen 3 jaar qua aantal polissen verdubbeld’, vertelt Jelle de Haan. ‘Om de grote aantallen aan te kunnen is een credit management software nodig.’ In april 2021 is Kingpolis in zee gegaan met TRUST IT. Jelle de Haan licht toe waarom de aanschaf van TRUST IT zo succesvol is geweest.

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Kingpolis

Handmatig debiteurenbeheer

Jelle de Haan is 1,5 jaar werkzaam bij Kingpolis in zijn huidige functie als Business Controller. Hij is verantwoordelijk voor het incasseren van facturen die betrekking hebben op fietsverzekeringen. Het debiteurenbeheer werd handmatig via Excel uitgevoerd. ‘We begonnen de dag met 8 á 9 Excel sheets en verstuurden facturen en herinneringen per post’, vertelt Jelle. Waarna hij vervolgens aangeeft dat hij bij zijn vorige werkgever al eens kennis had gemaakt met TRUST IT. Vanuit Jelle en zijn team was er dan ook interesse voor de creditmanagement software van TKB. ‘Alleen het idee dat met één druk op de knop alle mailing wordt verstuurd was voor ons een verademing’, aldus Jelle. Daarnaast scheelt het ook enorm aan tijd dat alle openstaande facturen en disputen automatisch worden opgevolgd. De credit management software heeft ervoor gezorgd dat het debiteurenbeheer van Kingpolis op een professionele wijze wordt uitgevoerd.

De uitrol van TRUST IT

Jelle vindt dat het implementatietraject soepel is verlopen. Iedereen binnen zijn team is van begin af aan betrokken geweest. Nadat Kingpolis besloot om gebruik te maken van TRUST IT waren zij binnen twee maanden up and running om te werken met de creditmanagement software. Jelle vervolgt: Door het gebruik van TRUST IT kwamen we erachter dat we veel efficiënter konden werken.

Voordelen TRUST IT

De creditmanagement software van TKB heeft voor de afdeling van Jelle meerdere voordelen opgeleverd. ‘We volgen dankzij TRUST IT een strak stramien. We hebben te maken met duizenden openstaande posten waardoor je deze niet individueel kan benaderen. Met TRUST IT kunnen we de aantallen monitoren. Daarnaast zijn alle processen geautomatiseerd. Betalingsregelingen kunnen snel worden afgesproken en via de agenda is direct duidelijk welke acties er zijn. De processen gaan veel eenvoudiger, wat er ook voor zorgt dat bij afwezigheid de taken makkelijk overgenomen kunnen worden.’

Realtime cijfers

In TRUST IT worden realtime cijfers weergegeven in een dashboard. Als Business Controller maakt Jelle hier merendeel gebruik van. In dit dashboard is het één oogopslag duidelijk wat de actiepunten zijn. Je kunt de DSO doormeten, risicobeoordeling uitvoeren en met behulp van de gestelde KPI’s in het dashboard heeft Jelle een goed overzicht van hoe zijn debiteurenbeheer ervoor staat. ‘We kunnen de acties goed doormeten, zonder TRUST IT kan dit niet’, beaamt Jelle.

Samenwerking

De Business Controller geeft aan zeer tevreden te zijn met de samenwerking en het contact met TKB. ‘De eerste indruk was erg positief en komt overeen met hoe de samenwerking gaat’. TRUST IT is onderdeel van incassobureau TKB. Dit zorgt ervoor dat we met één druk op de knop ook incassodossiers kunnen doorsturen. We hebben gelukkig niet veel incassodossiers maar desalniettemin is het erg fijn dat we deze gemakkelijk kunnen doorsturen als het nodig is en dat deze ook nog eens allemaal worden geïnd, vertelt Jelle. 

Waar wij voor staan

1

Positieve klantbeleving

Onze focus op positieve klantbeleving is niet alleen uiterst succesvol, maar ook een belangrijke waarde voor onze organisatie. Herkent u zich hierin?

2

Procesoptimalisatie

Vanuit onze passie om u te ontzorgen streven wij continu naar verbetering. Zo creëren wij samen met u de beste weg voor maximale procesoptimalisatie. 

3

Werkkapitaal maximaliseren

TKB gelooft dat processen en samenwerkingen altijd beter kunnen. Om deze reden hebben wij in onze aanpak ruimte voor voortgang en groei.

4

Verhogen van kwaliteit

Onze kwaliteitsbehoefte maken wij dagelijks voor u waar. Kwaliteit is ons bestaansrecht en als waarde algeheel verweven in onze manier van werken.