Skip to content

Heras

Continuïteit en innovatie vanuit betrokkenheid

“Vertrouwen is de essentie bij
alle vormen van samenwerking”

Credit Management
Specialist TKB

Schiphol, Stadion Feyenoord, Heijmans… zijn slechts enkele grote namen die gerekend kunnen worden tot de vaste klantenkring van Heras. Niet vreemd, want Heras behoort mede dankzij haar intensieve kwaliteitszorg tot de wereldtop op het gebied van buitenbeveiliging. De organisatie is zowel nationaal als internationaal actief als expert in security-oplossingen met toepassing van zowel mechanische als elektronische beveiligingssystemen voor terreinen, gebouwen en complexen.

Continuïteit en innovatie vanuit betrokkenheid

Voor iedere klant zoekt het bedrijf steeds een optimaal beveiligingsniveau. Met altijd oog voor de juiste balans tussen toegankelijkheid en veiligheid, waarbij zij scherp het kostenplaatje voor haar klanten bewaakt. Een organisatie die op dit niveau in de markt beweegt, kan uitsluitend optimaal rendement behalen, als zij kiest voor samenwerkingspartners die dezelfde kwaliteitsnormen hanteren. Zo ook op het gebied van het credit management. Hoe waarborgt deze wereldwijde marktleider de veiligheid van haar financiële zaken? Wanne Vos, sinds 2010 Teamleider Credit Management, vertelt over de succesvolle samenwerking met credit managementorganisatie TKB (Trust Krediet Beheer).

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

TKB HERAS

Voordelen

De software-oplossing van TKB heeft voor de afdeling van Vos diverse voordelen opgeleverd: “Wij voeren nu met TRUST IT een strikter beleid. Zo hebben wij door het eerder in het proces meesturen van de rekeningoverzichten, de betalingssnelheid sterk verhoogd. Daarnaast heeft TRUST IT al vrij snel geholpen een verlaging van de doorlooptijd van de disputen te realiseren. Met TRUST IT maken wij nu iemand ‘eigenaar’ van het dispuut; dit stukje verantwoordelijkheid zorgt direct al voor een strakke opvolging. En het systeem geeft ons een goed algeheel overzicht en inzicht in onze debiteurenportefeuille. Zo is het bijvoorbeeld meteen duidelijk welke verschillende facturen openstaan bij een klant.”

Intensieve samenwerking

Vos vertelt dat TKB een grote rol gespeeld heeft bij de professionelere en effectievere werkwijze van haar afdeling. “Vrij snel na mijn aanstelling ben ik op zoek gegaan naar een software-oplossing voor het voeren van een eenduidig credit managementbeleid. TKB´s TRUST IT kwam na een tender als beste uit de verf op basis van een kosten- en batenanalyse. Na de implementatie van het systeem werden wij geconfronteerd met de complexiteit van onze administratie. Een intensieve samenwerking met TKB resulteerde uiteindelijk in de inrichting van TRUST IT die volledig was afgestemd op onze eisen en wensen. In dit proces heb ik ontdekt dat de intrinsieke waarde van TKB en Heras overeenkomt: een goede en innovatieve werkmentaliteit, betrokkenheid en het vermogen om buiten de kaders te (willen) denken.”

Centrale administratie

Vos nam in 2010 met enthousiasme de uitdaging aan om bij Heras de centrale administratie op te zetten. Op basis van haar jarenlange ervaring en inzicht in het vakgebied voegde zij diverse administraties samen tot een centrale afdeling. Inmiddels heeft Vos een credit managementbeleid neergezet waarbij efficiëntere werkwijzen en kostenbesparende werkprocessen zijn geïmplementeerd. Vos legt uit: “We hebben nu een stevig fundament dat als basis dient voor de uitvoering van het gehele credit management: van risk management tot aan de opvolging van faillissementen. Wij hebben een credit manager aangetrokken voor de dagelijkse aansturing zodat ik mij scherper kan focussen op de optimalisatie van de credit managementprocessen en – procedures.”

Synergie

Vos licht toe dat uit de samenwerking met TKB synergie is ontstaan die tot mooie resultaten heeft geleid. “Zo heeft de dienst co-sourcing, waarbij TKB uit onze naam de werkzaamheden uitvoert, geleid tot vermindering van het aantal dossiers dat ter incasso gaat. Het co-sourcen gaat organisch en is erg flexibel: wij kunnen het ‘aan’ en ‘uit’ zetten wanneer wij willen. De TKB-medewerkers werken samen met ons via TRUST IT in de dossiers. Zeer praktisch!” Ook met het inhuren van TKB-medewerkers heeft Vos ervaring: “Bij langdurige afwezigheid van vaste medewerkers hebben TKB’ers ons een aantal maanden veel werk uit handen genomen. Echt gedreven professionals met verstand van zaken.”

Smeerolie van de organisatie

Het belangrijkste resultaat voor Vos van de samenwerking met TKB is de continuïteit. “Wij kunnen hierdoor veel servicegerichter te werk gaan, tijdig aan de bel trekken bijvoorbeeld, en de belofte van kwaliteit volledig aan onze klanten waarmaken.” Vos doelt hierbij ook op de verbetering in de relatie met haar collega’s, want zij werkt vanuit een visie waarbij nauw contact met andere afdelingen heel belangrijk is. “De afdeling credit management is de smeerolie van de organisatie. Een netwerk door de gehele organisatie heen is daarom belangrijk. Dankzij de samenwerking met TKB hebben wij ook interne werkprocessen en werkwijzen op een duurzame wijze kunnen optimaliseren.”

Gelijkwaardige businesspartners

“Het mooie aan deze samenwerking is dat wij gelijkwaardige businesspartners zijn. TKB heeft het lef om onze vraagtekens te arceren, met ons mee te denken en begrip te tonen. Beide bedrijven hebben in deze relatie geïnvesteerd en daarmee elkaars vertrouwen gewonnen. Aspecten die hand in hand gaan met de mentaliteit en werkwijze van Heras. Een ander cruciaal punt is dat de organisatie vaste kaders heeft durven loslaten. Het vrijdenken, zoals wij dat bij Heras ook gewend zijn, gebaseerd uiteraard op theoretische kennis en ruime ervaring. Beide organisaties hechten veel waarde aan frequent en persoonlijk contact, hetgeen ik regelmatig heb met diverse medewerkers van TKB. Zij tonen betrokkenheid bij ons bedrijf en stralen innovatie en enthousiasme uit. Een veilig idee voor mij om te weten dat TKB met ons meedenkt vanuit het belang van Heras.”

Waar wij voor staan

1

Positieve klantbeleving

Onze focus op positieve klantbeleving is niet alleen uiterst succesvol, maar ook een belangrijke waarde voor onze organisatie. Herkent u zich hierin?

2

Procesoptimalisatie

Vanuit onze passie om u te ontzorgen streven wij continu naar verbetering. Zo creëren wij samen met u de beste weg voor maximale procesoptimalisatie. 

3

Werkkapitaal maximaliseren

TKB gelooft dat processen en samenwerkingen altijd beter kunnen. Om deze reden hebben wij in onze aanpak ruimte voor voortgang en groei.

4

Verhogen van kwaliteit

Onze kwaliteitsbehoefte maken wij dagelijks voor u waar. Kwaliteit is ons bestaansrecht en als waarde algeheel verweven in onze manier van werken.