Skip to content

G4S

Het belang van de klant staat voorop

“Vertrouwen is de essentie bij
alle vormen van samenwerking”

Credit Management
Specialist TKB

‘Securing Your World’- Met deze oneliner geeft Group 4 Securicor (G4S) krachtig aan waar het bedrijf voor staat. G4S is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen. De organisatie is met ruim 625.000 werknemers in meer dan 125 landen wereldwijd één van de grootste private werkgevers ter wereld. Of het nu gaat om de veiligheid van mensen, geld- en waardetransport of de beveiliging van gebouwen, goederen of processen: G4S beantwoordt elke situatie met een passende aanpak en innovatieve strategie. G4S is de specialist als het om beveiligen en veiligheid gaat.

Frisse blik

In 2009 werd Peter Hersbach gevraagd om bij G4S te komen werken als Manager van de afdeling Credit Control. Hersbach is deze uitdaging aangegaan en heeft met een frisse blik het debiteurenbeheer geoptimaliseerd. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam geeft hij leiding aan negen mensen die zich bezig houden met de facturatie en de incasso van bijna alle onderdelen van de Nederlandse vestigingen. ‘Ieder jaar heb ik de ambitie om de afdeling Credit Control nog efficiënter en effectiever te maken’, aldus Hersbach.

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

TKB G4S beveiliging

Ruimschoots bewezen

Hersbach kende TKB uit zijn werkverleden en besloot op basis van goede ervaringen het bedrijf een kans te geven binnen G4S. Inmiddels heeft TKB zich ruimschoots bewezen en voert voor G4S al een aantal jaren de jaarfacturatie uit. ‘In december verzenden wij de facturen van de abonnementen die onze klanten bij ons hebben afgesloten. Medio januari voert TKB uit naam van G4S het debiteurenbeheer uit waarbij zij deze tienduizenden particuliere en zakelijke klanten benaderen. De reguliere incassozaken geven wij na een traject van interne schriftelijke en telefonische aanmaningen, of soms persoonlijke besprekingen, na 90 dagen uithanden aan TKB.’

Ambassadeur

Hersbach vervolgt: ‘Ik zeg wel eens gekscherend dat TKB een slachtoffer van haar eigen succes geworden is. Het bedrijf ontwikkelt zich in alle opzichten aanzienlijk zodat zij elk jaar sneller, beter en meer voor ons incasseert. De scoringspercentages van de jaarfacturen en de reguliere zaken nemen jaarlijks toe. Daarbij geeft TKB ook adviezen over hoe wij bepaalde stappen in ons proces kunnen optimaliseren. Het belang van ons, de klant, staat voorop, hetgeen zichtbaar leidt tot betere resultaten. Uiteraard verdient deze houding van TKB zich dubbel en dwars terug: Ik ben een zeer tevreden klant en steek dat niet onder banken of stoelen. Het bedrijf heeft een goede ambassadeur aan mij.’
peter
“TKB is ‘slachtoffer’ van haar eigen succes. Het bedrijf ontwikkelt zich in alle opzichten aanzienlijk zodat dat zij elk jaar sneller, beter en meer voor ons incasseert.”

Peter Hersbach - G4S

Stand van zaken in ‘real time’

Hersbach geeft aan dat zijn afdeling dankbaar gebruik maakt van de online service van TKB waarmee de debiteurenbeheerders van G4S dagelijks de status quo van alle vorderingen kunnen inzien. ‘Het overzicht is in real time is zodat we altijd een actueel beeld hebben.’ TKB stuurt daarnaast maandelijks een rapportage met een overzicht van de behaalde resultaten. Hersbach: ‘Ik geef toe dat ik zelf ook een eigen overzicht bijhoud, waardoor deze rapportage een extra controlemiddel is. Het geeft een veilig gevoel dat het altijd klopt.’

Waardevolle, inhoudelijk attenties

Hersbach waardeert in de samenwerking die hij met TKB heeft vooral het pro-actieve karakter: ‘TKB heeft bewezen dat zij een betrouwbare partner is, die met ons meedenkt in het gehele traject van procesverbetering. Hiermee onderscheidt TKB zich van andere incassopartners. Hersbach licht toe dat het zich ook uit door het geven van waardevolle, inhoudelijk attenties. ‘Zo kregen wij onlangs van TKB een presentatie over de nieuwe wetgeving incassokosten en de gevolgen voor onze organisatie. Heel prettig. Het feit dat TKB meedenkt en ons pro-actief van adviezen voorziet, geeft ons echt het gevoel dat er een partner achter en naast ons staat’, aldus Hersbach.

Nuttig en plezierig

Hersbach ziet de contactmomenten die hij met TKB heeft als nuttig en plezierig tegelijk: ‘Zakelijke etentjes zonder zakelijk doel, daar houd ik niet van. Het gaat om de juiste onderwerpen in combinatie met de juiste mensen. Met de directeur van TKB zit ik één keer per jaar om tafel om onderwerpen op macro niveau te bespreken, met de manager Incasso bespreek ik regelmatig de algehele gang van zaken en met de accountmanager heb ik, of de debiteurenbeheerders, frequent contact over lopende zaken. Een gelijkwaardige samenwerking waarbij ons belang duidelijk voorop staat.’

Waar wij voor staan

TKB gelooft dat processen en samenwerking altijd beter kunnen.Hierom hebben wij in onze aanpak ruimte voor vooruitgang en groei.

1

Procesoptimalisatie

Vanuit onze passie om u te ontzorgen streven wij continu naar verbetering. Zo creëren wij samen met u en uw unieke organisatie de beste weg voor maximale procesoptimalisatie.

2

Positieve Klantbeleving

Onze focus op positieve klantbeleving is niet alleen uiterst succesvol, maar ook een belangrijke waarde voor onze organisatie. Herkent u zich hierin?

3

Werkkapitaal maximaliseren

TKB gelooft dat processen en samenwerkingen altijd beter kunnen. Hierom hebben wij in onze aanpak ruimte voor voortgang en groei.

4

verhogen van kwaliteit

Onze kwaliteitsbehoefte maken wij dagelijks voor u waar. Kwaliteit is ons bestaansrecht en als waarde algeheel verweven in onze manier van werken.