Skip to content

FORBO FLOORING B.V.

Ruimte voor kwaliteit

“Vertrouwen is de essentie bij
alle vormen van samenwerking”

Credit Management
Specialist TKB

‘Creating better environments’, met deze inspirerende slogan op hun website laat Forbo Flooring B.V. direct krachtig de identiteit van de organisatie zien. Forbo Flooring produceert vloerbedekkingen met de wereld om ons heen als inspiratiebron waarbij moderne productieprocessen de impact op ons milieu minimaliseren.

Ruimte voor kwaliteit

In meer dan 110 jaar heeft Forbo Flooring zich ontwikkeld tot ’s werelds grootste linoleumproducent waarbij zij over de gehele wereld exporteert. Continue productontwikkeling en het bedenken van innovatieve oplossingen zijn door de jaren heen de basis geweest voor het eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige assortiment. Forbo Flooring opereert onder Forbo Flooring Systems die als wereldwijde speler met linoleum-vloerbedekking een marktaandeel heeft van meer dan 60%. Forbo is onderdeel van de Zwitserse Forbo Group en heeft veertien productielocaties en kantoren in 32 landen. Een organisatie met zo’n groot marktaandeel en wereldwijd bereik hecht uiteraard veel belang aan een duurzame relatie met een betrouwbare incassopartner. Vanuit het kantoor van Forbo in Assendelft vertellen Tjeerd Visser, Stephan Stieltjes en Harold Sieben ieder vanuit hun eigen functie en invalshoek over hun vruchtbare samenwerking met credit managementorganisatie TKB (Trust Krediet Beheer).

Professioneel debiteurenbeheer

Tjeerd Visser is vanaf 1999 bij Forbo werkzaam, vanaf 2007 in zijn huidige functie als Credit Controller. Hij is verantwoordelijk voor het incasseren van de facturen die uitstaan in Oost-Europa en Nederland. Het debiteurenbeheer werd tot een aantal jaren geleden zonder een passend systeem of vaste structuur uitgevoerd. Resultaat hiervan was dat er niet genoeg tijd was voor opvolging van alle openstaande facturen en disputen. Vanuit Credit Control was er dan ook interesse voor de credit managementoplossing van TKB. Visser vervolgt: “Inmiddels is TRUST IT niet meer weg te denken van onze afdeling. Het instrument heeft ervoor gezorgd dat ons debiteurenbeheer in één klap op een professionele wijze uitgevoerd wordt. Het programma agendeert alle belacties en schriftelijke aanmaningen automatisch, zodat wij het gehele debiteurenbeheer op efficiënte én effectieve wijze kunnen realiseren. Als wij besluiten om onze nationale dossiers uit te besteden, dan is dat met een druk op de knop gebeurd. TKB ontvangt vervolgens deze nieuwe dossiers en gaat er mee aan de slag.”

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Succesvolle uitrol van TRUST IT

Harold Sieben is inmiddels zeventien jaar werkzaam bij Forbo, waarbij hij sinds kort de functie bekleedt van Vice President Finance. “Wij besloten met TRUST IT in zee te gaan, omdat er vanuit de organisatie een grote behoefte was ontstaan om de werkprocessen te optimaliseren. Een mooi voorbeeld van een bottomup initiatief. TRUST IT heeft ons zichtbare resultaten gebracht zoals: een efficiëntere werkwijze, een verhoogde klanttevredenheid, een vermindering van het aantal openstaande klachten en een afname van de ouderdom van de facturen. Dit grote succes met TRUST IT is aan onze collega’s in andere landen niet voorbij gegaan. Inmiddels hebben wij TRUST IT met behulp van de medewerkers van TKB uitgerold naar onze kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Australië, Duitsland en Italië. Onze Zweedse collega’s zijn onder de indruk en hebben inmiddels ook het vertrouwen om het systeem binnenkort te implementeren.”

Tijd voor core business

Stephan Stieltjes heeft als Sales Controller een brugfunctie tussen de afdelingen sales en finance. “Met een commercieel oog stuur ik sinds drie jaren onze afdeling Credit Control aan. TRUST IT helpt mij hierbij zeer goed dankzij het genereren van heldere managementrapportages die ik voor diverse doeleinden kan gebruiken. En ik ben zeer tevreden met de mogelijkheid om verschillende aanmaanprocedures voor onze uiteenlopende klanten in te kunnen stellen. Hierdoor kunnen wij met TRUST IT een klantgericht beleid voeren, rekening houdend met de verschillende typen klanten. Een ander resultaat is de verbetering van de zogenoemde ARA, het saldo vervallen posten ten opzichte van het totaal saldo debiteuren. In Nederland is deze met 30% verlaagd binnen een jaar en in Oost-Europa maar liefst met 70%. Mooie resultaten! TKB voert ook incassowerkzaamheden voor ons uit waar ik zeer tevreden over ben: goede resultaten en een eenvoudige overdracht. Maar het allermooiste vind ik toch wel dat wij dankzij TKB tijd hebben gecreëerd om te investeren in onze core business. Met TRUST IT hebben we de ruimte om met een blik naar voren ons eigen credit managementbeleid te evalueren en te verbeteren”, aldus Stieltjes.

Zelfde werkmentaliteit

De heren geven aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van TKB. Visser legt uit: “De medewerkers van TKB zitten er bovenop: ze zijn slagvaardig en daadkrachtig. Op een strategische wijze gaat TKB voor resultaat waarbij de medewerkers continu met ons meedenken. TKB heeft oog voor onze wensen.” Stieltjes vult aan: “De medewerkers van TKB fungeren als kennisbaak en begrijpen wat er binnen onze organisatie speelt. In het persoonlijk contact komt duidelijk naar voren dat we een zelfde werkmentaliteit hebben: enthousiaste, harde werkers met ruimte voor plezier en een vrolijke noot.” Sieben geeft aan dat hij vanuit zijn positie ook zeer goede ervaringen heeft met TKB: “De organisatie voorziet ons pro-actief van advies en begeleidt de implementatie van TRUST IT bij al onze kantoren zeer kundig en soepel. TKB staat tegelijkertijd ook open voor onze suggesties voor verbeteringen in TRUST IT.”

Ware ambassadeur

Niet alleen breidt Forbo de samenwerking met TKB uit naar de internationale kantoren, inmiddels is het bedrijf ook een ware ambassadeur van TRUST IT naar externe organisaties toe. Visser vertelt: “Wij hebben meerdere industriële organisaties over de streep getrokken om in zee te gaan met TKB. Medewerkers van organisaties komen bij ons in de keuken kijken hoe TRUST IT in een werkomgeving functioneert.” Stieltjes besluit: “En net als wij, zijn zij onder de indruk van het inzicht, de gebruikersvriendelijkheid en de structuur die TRUST IT ons biedt.”

Waar wij voor staan

1

Positieve klantbeleving

Onze focus op positieve klantbeleving is niet alleen uiterst succesvol, maar ook een belangrijke waarde voor onze organisatie. Herkent u zich hierin?

2

Procesoptimalisatie

Vanuit onze passie om u te ontzorgen streven wij continu naar verbetering. Zo creëren wij samen met u de beste weg voor maximale procesoptimalisatie. 

3

Werkkapitaal maximaliseren

TKB gelooft dat processen en samenwerkingen altijd beter kunnen. Om deze reden hebben wij in onze aanpak ruimte voor voortgang en groei.

4

Verhogen van kwaliteit

Onze kwaliteitsbehoefte maken wij dagelijks voor u waar. Kwaliteit is ons bestaansrecht en als waarde algeheel verweven in onze manier van werken.